Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010

Μυστικά για καθαρή αναπνοή

Πολλές φορές, η κακή αναπνοή μάς φέρνει σε δύσκολη θέση, τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική μας ζωή. Τα οδοντικά προβλήματα, η κακή στοματική υγιεινή, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, οι «κακές» διατροφικές συνήθειες και η ξηροστομία είναι μερικά από τα αίτια που προκαλούν την κακοσμία του στόματος.

Η δύσοσμη αναπνοή είναι πλέον σύνηθες πρόβλημα. Στις Η.Π.Α. 60 εκατομμύρια άνθρωποι τον χρόνο απευθύνονται στους ειδικούς για την αντιμετώπισή του, ενώ 10 δισεκατομμύρια δολάρια ξοδεύονται για προϊόντα όπως καραμέλες, τσίχλες, στοματικά διαλύματα, σπρέι αναπνοής κ.τ.λ..

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις:

- Προσπαθήστε να πίνετε φρέσκο χυμό λεμονιού σε καθημερινή βάση.

- Μασήστε τσίχλες ή ζαχαρωτά σε περίπτωση που έχετε προβλήματα ξηροστομίας ή παίρνετε κάποια φάρμακα που προκαλούν ξηροστομία.

- Ωμά φρούτα και λαχανικά, όπως μήλα και καρότα, βοηθούν να κρατήσετε το στόμα σας καθαρό μεταξύ των βουρτσισμάτων.


- Πίνετε νερό μετά το φαγητό για να απομακρύνετε υπολείμματα τροφών και ξεπλύνετε το στόμα σας στη συνέχεια.

- Αποφύγετε πικάντικες τροφές, των οποίων οι οσμές διαρκούν για ώρες. Τρόφιμα, όπως αντζούγιες, μπλε τυρί, σκόρδα, κρεμμύδια, καπνιστό βοδινό κρέας, πεπερόνι, τυρί ροκφόρ, σαλάμι και τόνος, αφήνουν στο στόμα έλαια που απελευθερώνουν δυσάρεστες οσμές μέχρι και εικοσιτέσσερις ώρες μετά την κατανάλωσή τους, άσχετα από το πόσο πολύ μπορεί να βουρτσίσετε τα δόντια σας, ακόμα και αν χρησιμοποιήσατε κάποιο στοματικό διάλυμα.

- Η μπίρα, ο καφές, το ουίσκι και το κρασί αφήνουν κατάλοιπα που προσκολλώνται στη μαλακή, κολλώδη πλάκα των δοντιών και έτσι εισχωρούν στο πεπτικό σύστημα. Με κάθε εκπνοή απελευθερώνονται οι δυσάρεστες οσμές τους στον αέρα.

- Αποφεύγετε τροφές που μπορεί να «κολλήσουν» μεταξύ των δοντιών εύκολα ή μπορεί να προκαλέσουν φθορά των δοντιών, όπως το κρέας, τα ινώδη λαχανικά, και τα γλυκά (ιδιαίτερα τα πολύ κολλώδη γλυκά).
*απο το zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου