Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Χάσε μέχρι 10 κιλά λίπος μέσα σε 10 ημέρες

7:00 π.μ.

Ώρα να ξυπνήσεις! Για 2 μόλις λεπτά αφού σηκωθείς, κάνε πηδηματάκια, jumping jacks, high knee skips, push-ups ή crunches. Πιες ένα ποτήρι ζεστό νερό με το χυμό ενός λεμονιού και λίγο μέλι.

7:15 π.μ.

Φτιάξε ομελέτα με 2 αβγά και μία λεπτή φέτα μπέικον. Σε έρευνα του 2009 του Πανεπιστημίου Purdue συμπεραίνεται ότι οι αισθάνονται πιο γεμάτοι όλοι την ημέρα τρώγοντας ένα πρωινό με πρωτεΐνες, ενώ μειώνονται οι πιθανότητες να φάνε υπερβολικά στα υπόλοιπα γεύματα.

7:45 π.μ.

Πήγαινε στο γυμναστήριο και θυμήσου να σηκώνεις τα βάρη αργά. Όταν κάνεις 3 δευτερόλεπτα για να σηκώσεις βάρη με πρόγραμμα αντίστασης όλου του σώματος, μπορείς να ενισχύσεις το μεταβολισμό σου για 3 ημέρες, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Wayne. Οι συμμετέχοντες σε αυτήν χρησιμοποιούσαν βαράκια διαφόρων κιλών για 5 σετ των 6 επαναλήψεων για κάθε άσκηση.

9:00 π.μ.

Πιες λίγο γάλα. Μια δίαιτα πλούσια σε ασβέστιο μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους, σύμφωνα με μελέτη του 2007 σε υπέρβαρα άτομα.

10:00 π.μ.

Απόλαυσε ένα snack πλούσιο σε πρωτεΐνη, όπως μισό σάντουιτς με γαλοπούλα. Σε μελέτη του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια, αθλητές που κατανάλωναν 3 snacks των 250 θερμίδων τη μέρα είχαν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν λίπος και να έχουν περισσότερη ενέργεια από εκείνους που δεν το έκαναν.

11:00 π.μ.

Περπάτα ζωηρά στο γραφείο. Σε πρόσφατη έρευνα της Κλινικής Mayo βρέθηκε ότι οι αδύνατοι άνθρωποι περπατούν κατά μέσον όρο 5,5 χιλιόμετρα περισσότερο από τους παχύσαρκους (sic!).

1:00 μ.μ.

Για μεσημεριανό, προτίμησε σαλάτα με σπανάκι και φιλέτο βακαλάου με νιφάδες αμυγδάλου. Όλα περιέχουν μαγνήσιο, ένα μεταλλικό στοιχείο που βοηθά το μεταβολισμό σου να επιταχύνει.

2:00 μ.μ.

Εάν το meeting σου είναι με ένα ή δύο άτομα, κάν' το όπως ο Dr. House, περπατώντας στους διαδρόμους ενώ συζητάτε.

4:00 μ.μ.

Ώρα για ένα ποτήρι κρύο πράσινο τσάι. Σε μέλετη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition διαπιστώθηκε ότι οι κατεχίνες που περιέχονται στο πράσινο τσάι μειώνουν το σωματικό λίπος.

5:00 μ.μ.

Σε έπιασαν λιγούρες; Μπορείς να απολαύσεις άλλο ένα μίνι γεύμα – και μάλιστα καυτό! Σε μελέτη του 2006 έγινε γνωστό ότι τα καυτερά φαγητά βοηθούν στο κάψιμο του λίπους και των θερμίδων.

7:00 μ.μ.

Πήγαινε για περπάτημα πριν από το δείπνο. 

7:30 μ.μ.

Ώρα δείπνου. Εάν γευμάτισες ελαφρά σήμερα, μπορείς να φας κάτι παραπάνω τώρα χωρίς τύψεις. «Δεν έχει σημασία πότε τρως, αλλά το πόσο τρως» επισημαίνει η Μαρία Αθ. Ψωμά.

9:30 μ.μ.

Πάρε ένα καλό βιβλίο (ή περιοδικό!), βάλε λίγη μουσική και χαλάρωσε. Το άγχος αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης, ενός χημικού που αυξάνει το λίπος στους κοιλιακούς.

10:30 μ.μ.

Κλείσε τις κουρτίνες, για να μην ξυπνήσεις νωρίς από τον ήλιο. Σε έρευνα του 2008 τονίζεται ότι το να κοιμάσαι λιγότερο έχει επίδραση στις ορμόνες που επηρεάζουν την αίσθηση της πείνας, κάνοντάς σε να νιώθεις λιγότερο χορτασμένη από το φαγητό και γενικότερα πιο πεινασμένη.

Και μην ξεχνάς:
  • Ο συνδυασμός ενός dip γιαουρτιού με λαχανικά κρατά μακριά την πείνα.
  • Μία βάφλα ολικής αλέσεως με φρούτα και λαχανικά αποτελεί υγιεινό πρωινό.
  • Στη διάρκεια του γεύματος, φάε πρώτα τα φρούτα και τα λαχανικά, μετά τις πρωτεΐνες και στο τέλος τους υδατάνθρακες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου