Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΟΤΑ τυπου red bull

Τα ενεργειακά ποτά, τα οποία καταναλώνουν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι νέοι, κυρίως φοιτητές και αθλητές, δεν είναι και τόσο «αθώα» και μπορεί να καταστούν επικίνδυνα, ειδικά όταν καταναλώνονται μαζί με αλκοόλ.


ΘΕΤΙΚΑ 

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μικρών δόσεων καφεΐνης (1,5 mg/kg σωματικού βάρους) μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της απόδοσης αθλητών που ασχολούνται με αθλήματα αντοχής

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

  1. Το Red Bull έχει αυξημένη ποσότητα ζάχαρης, αφού περιέχει 27 γραμμάρια. Εκείνοι που πίνουν Red Bull καθημερινά μπορεί να εμφανίσουν αύξηση του σωματικού βάρους τους. Η αύξηση του βάρους, φυσικά, θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και άλλα γαστρεντερικά προβλήματα. Επιπλέον, μπορεί να υπάρξει κίνδυνος για το καρδιαγγειακό σας σύστημα.
  2. H Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (ΕΕT), διαβεβαιώνει ότι το κύριο πεδίο πιθανών προσθετικών αλληλεπιδράσεων εντοπίζεται στη διουρητική δράση της καφεΐνης και της ταυρίνης, η οποία θα μπορούσε να ενισχυθεί περαιτέρω από την κατανάλωση αλκοόλ. Αυτό, σε συνδυασμό με την απώλεια σωματικών υγρών λόγω της εφίδρωσης που προκαλείται από την άσκηση, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αφυδάτωση.
  3. Ένα κουτάκι ενεργειακού ποτού μπορεί να περιέχει έως και 300 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης, έναντι 65 ως 120 χιλιοστόγραμμων που περιέχει ένα φλιτζάνι καφέ.
  4. Απο ερεύνα που έγινε απο Αυστραλούς επιστήμονες βρέθηκε πως μια ώρα μετά την κατανάλωση ενεργειακού ποτού ,το αίμα των ανθρώπων έμοιαζε με αυτό κάποιου που πάσχει απο καρδιαγγειακή νόσο .
  5. Το red bull έχει απαγορευτεί σε πολλές χώρες γιατί συνδέθηκε με σοβαρά καρδιακά προβλήματα 
  6. Συχνά, τα ενεργειακά ποτά είναι εμπλουτισμένα με ανθρακικό, προκειμένου να ενισχυθεί η γεύση τους. Ο συνδυασμός αλκοόλ-ανθρακικού έχει την ιδιότητα να αυξάνει τον όγκο του αλκοόλ που απορροφάται από τον οργανισμό, αλλά και την ταχύτητα απορρόφησή τους.
  7. Το περιεχόμενο ορισμένων από τα προϊόντα αυτά, πιθανόν να έχει ως αποτέλεσμα την ανεπαρκή απορρόφηση υγρών και θρεπτικών συστατικών από το έντερο, με πιθανή την εμφάνιση γαστρεντερικών διαταραχών.

Τα συμπεράσματα δικά σας.... 


2 σχόλια:

  1. Μπορώ να σας τα καταρρίψω όλα ένα ένα αλλά δεν θα κάτσω να εξηγήσω τα αυτονόητα κ να χάσω χρόνο γράφοντας, απλά βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει κ θα δείτε ότι απλά συμπληρώσατε 7 ανούσιους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή