Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥ

Το πράσινο τσάι, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία. Πιο συγκεκριμένα, επιστημονικές έρευνες αναφέρουν τις ευεργετικές επιδράσεις του πράσινου τσαγιού στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων και στον έλεχγο της χοληστερόλης, ενώ συμβάλλει και στην καλή υγεία του συκωτιού.
Το πράσινο τσάι παρασκευάζεται μέσω αποξήρανσης των φύλλων που συλλέγονται από το φυτό Camelia sinensis, το οποίο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες). Τα αντιοξειδωτικά είναι φυσικά συστατικά που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελευθέρων ριζών οξυγόνου, οι οποίες πιστεύεται ότι προκαλούν ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Παρόλ' αυτά, οι ευεργετικές ιδιότητες δεν σταματούν εδώ. Επιστημονικές έρευνες αναφέρουν ότι η κατανάλωση τσαγιού μπορεί να συμβάλει και στην προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα.
 
Τέλος διάφορες μελέτες σε ανθρώπους επιβεβαιώνουν ότι οι θερμογενετικές
ιδιότητες του τσαγιού και η ικανότητα του να διεγείρει τις καύσεις και
την οξείδωση του λίπους οφείλονται όχι μόνον στην περιεχόμενη καφεΐνη
αλλά, κυρίως, στις κατεχίνες.
Στα υπέρβαρα άτομα που μελετήθηκαν και τα οποία κατανάλωναν
καθημερινά εκχύλισμα πράσινου τσαγιού πλούσιου σε κατεχίνες
, το σωματικό
βάρος και η περίμετρος της μέσης μειώθηκαν κατά περίπου 5%
!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου